Utskrift
Kategori: Artikler
Da er det min tur til å ta over stafettpinnen.

 

Jeg heter Svein Magne Melsæter, er 36 år og bor på et småbruk i Malmedalen i

Fræna kommune rett ved Molde, og jobber som IT-konsulent i Matiq AS.

 

 Interessen for Opel må en vel si å ha fått inn med morsmelka, da både min far og bestefar har kjørt Opel siden før jeg ble født. Selv om interessen til mine forfedre ikke har strukket seg lengre enn til å eie og kjøre Opel og derav så har ikke det å skru bil vært min store interesse før i de senere år, men jeg har eid en god del biler, selvsagt så har dem fleste vært av merket Opel.


Ole Emil liker best Rekord Cupe.

 

Min bileier karriere startet med at jeg som 8-9 åring kjøpte en 1962 Volvo Duett av naboen for 5 kroner og den står her fortsatt, men nå som skogsvrak.

Da jeg var 18 år og fikk lappen så kjøpte jeg en 1970 Ford Escort Mexico,

Motivlakkert, stylet, brede dekk osv… Etter ett år med masse kjøring og elektriske problemer så var jeg helt sikker på at jeg aldri skulle ha Ford noe mer og det har det heller ikke blitt.

 

Etter at Ford karrieren var over så kjøpte jeg en 1979 Mitsubishi Colt Sigma Galant 2000 GLX, kjøpte den hos Opelforhandleren i Molde og min bestefar var med for å prute siden han var godt inne med selgerne der etter å ha kjøpt mange nye biler der. Etter at Galanten var kjøpt og slitt ut så ble det enda to Galanter til den ene 1978 modell maken til den første og en 1985 1.6 GL.

Er det noen som vet om en Mitsubishi Colt Sigma Galant 2000 GLX i brukbar stand så ta gjerne kontakt.

 

Da har vi kommet over midten av 90-tallet og det var da det hele begynte å ta av for å si det enkelt, kjøpte meg motorsykkel en Honda CX 500 Custom 1982 modell som jeg hadde i 6 år, en artig sykkel som jeg hadde mye glede av og var på mange MC-treff med.

 

I 1997 tok ryggen kvelden og jeg ble gående hjemme og da måtte jo den gang unge Melsæter finne på noe så da ble det litt bilsalg på si og da selvfølgelig ble det en del Opler som  for eksempel Rekord E1, E2, Kadett D, Ascona B og  C, ble kjøpt og solgt samt en del andre bilmerker også.


1973 Opel Rekord 1900 Cupe.

Som sagt har bilinteressen alltid vært til stede men det har tatt helt av de siste par årene etter at Torgeir Melseter kom på døra en kveld og sa jeg måtte bli medlem av Opelregisteret for nå skulle han vinne vervepremien og jeg måtte bli medlem siden jeg var opelmann som han sa.

Jeg var ikke vanskelig å be og dermed var nysgjerrigheten for opelregisteret og hva det var for noe vekket og Torgeir fikk lagt grunnlaget for å vinne vervepremien som han også gjorde.

 

Etter å ha mottatt medlemsbladet og lest til øyet ble stort og vått så bestemte jeg meg for at jeg måtte på treff med en av Asconaene.

Jeg hadde da 2 stk Ascona B 1.3N som jeg fortsatt har, den ene en 1980 modell som jeg kjøpte i Trondheim sommeren 2000 som da var gått 49000 km og ikke hadde vært vinterkjørt, de orginale vinterdekkene fra 1980 fulgte med og dem brukte jeg den første vinteren jeg hadde bilen, dekka var vel ikke av det beste etter å ha ligget ubrukt i 20 år men jeg kjørte faktisk 2 turer til Trondheim på dem den vinteren.

Den andre Asconaen er en 1981 modell som min bestefar kjøpte ny hos Wiigmaskin i Molde, denne bilen er nå restaurert, har nå gått 151000 km og er blitt veldig flott å se til.


På Opeltreff for første gang.

Jeg lot kvinnfolk og unger bli hjemme å dro på treff til Hersjøen med 1981 Ascona B, med telt og sovepose i bagasjen, og ble veldig godt mottatt av opelregisterets ildsjeler som holdt på å lage treff.

Selv om været ikke var så mye å skryte av på Hersjøen så var i alle fall stemningen og opplevelsen veldig mye å skryte av, fikk prøvekjøre Speedster,

Knyttet mange gode kontakter og at det ble ny avdeling i Trøndelag.

 

Det er en jeg ikke kan komme utenom i den forbindelse og det er Kjell Olsen i fra Troms, som jeg møtte for første gang på Hersjøen, en må vel si at når to samlermennesker møtes så finner en tonen lett og det kan en vel trykt si at vi gjorde, siden treffet på Hersjøen så er det bare en håndfull dager vi ikke har hatt kontakt med hverandre, det har blitt veldig mange timer i telefon og veldig mange tekstmeldinger. Vi har også kjøpt og solgt flere biler sammen, pr. i dag

så eier vi en 1982 Opel Senator sammen og flere skal det bli.


Jeg og Kjell Olsen.

 

 

Under treffet på Hersjøen ble det sagt at vi oppe ved Moldeområdet burde starte lokalavdeling siden vervepremien havnet oppe hos oss og etter en tids tenking på det tok jeg en prat med Torgeir og Torbjørn om vi kanskje skulle gjøre alvor av planene for egen lokalavdeling her i Romsdal.

Og som sagt så gjort, så er nå lokalavdelingen for Romsdal opprettet og det kommer stadig til nye medlemmer.


Noen av mine biler.

 

Pr. dags dato så består bilparken av:

1989 Opel Kadett E 1.6i power stv.

1982 Opel Senator 2.5

1981 Opel Ascona B 1.3N

1980 Opel Ascona B 1.3N

1978 Opel Rekord E1 2.0S

1977 Opel Kadett City

1973 Opel Rekord D 1900 Cupe

 

 

Ellers så samler jeg på veldig mye rart, frimerker, mynter, sedler, radioer, tegneserier, bøker, pluss mye annet rart som jeg ikke trenger å nevne her og ikke minst gjenstander som er Opelrelaterte.

Samlingen min strekker seg over noen titusener gjenstander med smått og stort og den øker stadig.

Så skal du kvitte deg med noe i de overnevnte kategoriene så ikke nøl med å ta kontakt.

 

Da vil jeg herved overlate stafettpinnen til min gode kompis Kjell Olsen i Troms.

 

PS.

 

Husk ikke kast noe, det er kjekt å ha……..

 

 

Hilsen fra Svein Magne Melsæter


1977 Opel Kadett City.


1980 Opel Ascona 1.3N.


1978 Opel Rekord.


Ole Emil og Ascona'en.