Utskrift
Kategori: Referater

Junimøtet:

Onsdag 4. Juni samlet vi en kortesje på ca. 10 biler, og kjørte i samlet flokk fra Motormuseet Strømmen og til en plass like ved Hvervenbukta. Med skikkelig cruisingspeed, ca. 60 km/t, på motorveien var vi sikekrt et syn. Så vidt jeg obserververte var det ingen sure miner fra andre trafikanter, de eneste reaksjonene jeg opplevde var positive. Nå lå jeg først, og det kan jo være andre bakover i kortesjen som så andre reaksjoner. På den annen side, det kan da ikke være negative reaksjoner til en kortesje med klassiske Opler?

 

Vel fremme fant vi oss en fin plass i vannkanten, og fyrte opp griller. Mens grillen ble varm, og for så vis hele resten av kvelden ble de snakke bil og motor. Hovedsaklig Opel, men siden de var sommer og varm i været tillot vi oss å komme inn på andre ting enn Opel.

 

Rydding av arkivet/julimøte + ekstramøter:

Opelregisteret hadde lagret store mengder informasjon i form av bl.a. referater fra styremøter og årsmøter i tidligere tider, regnskap, teknisk informasjon vi har fått fra Opel /GM Norge, og brosjyremateriell vedrørende Opel fra 80-tallet og fram til i dag (+ noe fra 70-tallet). Siden Motormuseet måtte ut av sine lokaler ved utgangen av juni, måtte alt dette også fjernes. Oslogjengen (må ikke forveksles med ”kjakan” Sønsteby m.fl.) tok ansvar og ryddet i dette arkivet. I ekstra arbeidsmøter onsdag 25. Juni og mandag 30. juni ryddet vi ut alt som var lagret i museets lokaler. Underveis i ryddejobben på museet kom Norsk veteranvognklubb med en girkasse noen mente tilhørte en T-ford, men som andre mente hadde et Opelmerke. Ved nærmere etterysn viste det seg at det var et klart og tydelig Opelmerke på girkassa, og NVK tilbød oss girkasse. Vi (Mads Dystlien og referenten) aksepterte på stedet. Vi har deretter lånt ut girkassa til museet som er under etablering i Eiker.

 

Julimøtet ble også et arbeidsmøte, hvor vi sorterte alt materialet og pakket alt for forsendelse til styret slik at dette kan bli ivaretatt for fremtiden, ikke minst ulike referater og regnskaper/regnskapsbilag som kan være med på å dokumentere klubbens historie.

 

En stor takk til de som har stilt opp slik at informasjonen ikke gikk tapt nå når vi mistet vår lagerplass på grunn av at museet måtte ut av sine lokaler.

 

Nye møtelokaler:

Vi vil få tilgang til nye møtelokaler like over sommeren. Hvor dette blir er ikke helt avklart hvor dette blir i skrivende stund. Informasjon vil bli lagt ut på Forumet og på hjemmesidene til Oslo Avdeling med en gang vi har fått en avklaring. Det er også mulig å ta kontakt med meg på mob. 901 58 566, eller epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.