Opeltreff 2012 Elgå i Femundsmarka

Publisert av Aslak Skripeland den 07.10.20.

2012 Opel-treff Elgå ved Femunden

Treffet ble avholdt på Elgå i Engerdal fra 28. juni til 1. juli 2012. Planene om et treff her i regionen har eksistert i noen år. Alt i 2006, da Trøndelagsavdelingen hadde høsttur til Femunden luftet Jan Erik Molde tankene på et landstreff ved Femundens bredder. Vel, tidlig i 2011 ble tanker omgjort til handling. Noen telefoner ble tatt for å undersøke om det var interesse for å avholde treff i området, og tilbakemeldingene var meget positive! Nå er det aldri noe stor kø av søkere til jobben som treffarrangør, og det endte med at vi fikk jobben! Treffplass var først tenkt til Femundsenden, der det ligger to campingplasser side om side. Nå hadde de dessverre ikke stort nok inne lokale for å huse oss, da kom tankene på Elgå og Bryggeloftet. Jan Erik Molde har feriert i Elgå i ei årrekke og er kjentmann der. Etter en henvendelse dit med positiv tilbakemelding ble det til at Jan Erik, Morten Husdal og undertegnede tok en biltur til Elgå tidlig i fjor. Isen hadde ennå ikke gått på sjøen, men flott var det allikevel. Iallfall så vi at her går det an å arrangere Opel treff! Resten av historien er vel ganske kjent; treff ble det i beste Opel stil med litt regn og sol om hverandre. Mange trivelige folk og mye flotte biler.

På torsdagen kom det faktisk veldig mange deltakere. Vi hadde ikke treffkonvoluttene klare enda, da noe av innholdet kom med tilreisende. Vi må jo spare porto vet dere! Da vi ikke var helt fulltallig i treffkomiteen, fikk vi kjempegod hjelp av flere med Svein Magne Melseter i spissen. Tusen takk for flott hjelp i treffkontoret! Ellers hadde vi supert vær på torsdagen, og den ikke helt ukjente dyrerasen MYGG kom på besøk! Fredagen bød på mer standard treffvær etter hvert… regn og blåst, men humøret blåste ikke bort, bare myggen. Det var kjøretur til Idre i Sverige med lokal kjentmann Frank Bakken i Ascona A som veiviser. Tror alle som deltok fikk en trivelig tur til utlandet! Videre forløp fredagen på tradisjonelt vis med barneaktiviteter, Opel ting, treffåpning, grilling og kanskje for mange treffets høydepunkt sett med underholdningsøyne; treffauksjonen! Som tidligere har det vært bra med givere til auksjonen, og med vår alles kjære Sigve som auksjonarius ble det igjen braksuksess’!!! Du må jo ha trent på dette her igjennom hele året du, Sigve. Du solgte og fikk penger for tomme plastposer og etiketter i tillegg til edle bildeler, hva skulle vi gjort uten deg? Opeltinget forgikk meget rolig for seg, og aldri har det vært så stille i Femundsmarka som da spørsmålet om noen ville arrangere treff neste år kom på banen. Lørdag var utstillingsdag. Da var finværet på tur tilbake. Ca 110 biler var påmeldt og hadde fått sine plasser merket. Så mye edel tysk ingeniør kunst har nok aldri vært samlet i Elgå! Lørdagen hadde vi ganske rolig program med utstillingen og div aktiviteter på treffplassen. Vi hadde i år vært så heldige å få noen nye Opler til visning. Elverum Auto på Elverum og Auto Tynset stilte velvillig opp med Opel Astra GTC, Opel Zafira, og en skikkelig godbit; Opel Ampera. Var mange som benyttet muligheten til å prøve Ampera’n. Fikk en tur selv også. FOR en bil! Må bare oppleves, sier ikke mer jeg! Stor takk til Elverum Auto og Auto Tynset for at dere stilte med nybiler. Takker også to blide damer fra Trøndelag som sørget for at to nybiler ble fraktet fram og tilbake til treffet fra Auto Tynset. Delemarked hører også med. I år hadde dessverre ikke John Otto mulighet til å komme, men med god arvtager Kristian Kløw i spissen og noen andre selgere ble det Delemarked! Vi hadde i år bedt den lokale veteranvognklubben, Engerdal motorhistoriske klubb på besøk. De kom mannsterke på lørdag i finværet med masse flotte biler! Er moro å se annet enn Opel også, takk for at dere kom å satte deres preg på treffet!
Det var satt opp en Opel fotballkamp på lørdag, og kamp ble det…..det rapporteres om mange støle sjeler i lange tider etterpå, men det skader ikke! Vi hadde også en fiske konkurranse som skulle gå igjennom hele treffet, ja for å si det slik da……fiskebestanden i Femunden å omegn tok ikke skade av den konkurransen. Derimot ble det oppdaget en ny fiskeart i området, fanget av Hr Bjørn Nordseth……den arten ble døpt box fisk og er ferdig hermetisert når den fanges! Magnet er kanskje egnet agn for den arten? Treffmiddagen i år var viltbuffet på Bryggeloftet. Det var en matopplevelse verdt toppkarakter!!! Nyyyydelig mat basert på lokalt vilt og fisk, nok mat til alle og god dessert til slutt. Tusen takk til de som ordnet maten på Bryggeloftet! Etter mat var det tid for premieutdeling og loddtrekning. Der må vi bare beklage at det ved opptelling av stemmer hadde falt ut en 3 plass i klassen for Omega. Feilen er rettet og diplom for 3 plass er på vei. Vi hadde også noen skrivefeil på noen diplomer, nye korrigerte er sendt ut.
I år var det for øvrig svært mange kandidater til uheldigste deltaker, hmm….er Opel dårlig bil eller??? He he neida er nok ikke det, men alt fra bremseløse biler, til knekte vippearmer, koking, bensinproblemer, mellomakseloppheng, og lysende oljelampe med tilhørende gromlåt i motoren ble rapportert. Loddtrekningen ble igjen styrt av Sigve, som tok oppgaven med glans igjen. Så slik forløp treff 2012. Vi i treffkomiteen sitter igjen med et inntrykk av at folk er fornøyde, og det er mange som har gitt sitt bidrag til at dette skulle bli et bra treff. Må få takke Ragnhild Husdal og Gjermund Eggen, drivere av Bryggeloftet for at vi fikk arrangere treff her, en fantastisk fin plass, nydelig mat og kjempegod service fra dere gjorde mye av jobben vår enkel. Takker alle ellers i bygda som stilte opp med overnattingsplasser. Takk til lokal kjøpmann Per Arne Røsten for utvidete åpningstider under treffet. Visste dere forresten at hans butikk ble kåret til landets 3.beste nærbutikk nå i sommer?

Takker til alle som har gitt sponsing og premier til auksjon og loddpremier, egen liste over alle givere kommer! Takker alle som tok turen hit å gjorde treff 2012 til et hyggelig treff. Takk til alle i treffkomiteen som gjorde sine oppgaver uten problemer. For treffkomiteen 2012 Stein Hagesveen

Et knippe bilder fra treffet: