Opeltreff 2008 Stavanger

Publisert av Aslak Skripeland den 07.10.20. Oppdatert 30.08.22.
Den blide treffgeneralen Sigve
Kanskje var grunnen her til hans blide humør...
 
Read MoreFrode og Mr. Bjorland
 
 
 
Henrik Slettebø i tidsriktig antrekk og tilbehør for en picknik tur.
 
 
 
 
 
Bilder 1553 Johan Steen
 
3109 Svenn Oskar Vanderås

2008 Tur til TS-Museét

Trygve Stangeland har tydeligvis samme  hobby som oss. Han liker å samle på kjøretøy av historisk verdi.
Nå har han et annet samleområde enn vårt, nemmelig traktorer og andre kjøretøyer som er ofte er brukt i entreprenørbransjen.
Bilde fra låvebrua.
 
Brøyt X2 og en Gråtass.
 
Pen samling traktorer.
 
 
Gamel Volvo lastebil.
 
 
TS i reg.nr. står kjanskje for eieren Trygve Stangeland...
 
 
 
 
 
 
Bilder 1553 Johan Steen
 
3109 Svenn Oskar Vanderås

2008 Takk til treffgeneral Sigve Fredriksen og hans stab.

Da vil jeg takke for en meget fin helg i Stavanger.

Treffgeneral Sigve Fredriksen har gjort en fantastisk jobb med treffet for å gjøre det så bra som det skal være. Telt, grill og mat, merkede oppstillingsplasser for biler og selvsagt et sabla godt humør.

Selvsagt skal en ikke glemme staben som han hadde sammen med seg.

Uten dem har dette ikke vært mulig.

Men når alt er godt planlagt, og unnagjort på forhand, da er det bare treffgeneralen/ toastmasteren/auksjonarius som vises.

Han har tydeligvis også andre gode kontakter, for været ble strålende, som han hadde lovet.

 

Jeg vil også benytte anledningen til å takke for premien for lengste kjørte strekning.

Det ble 1100km til treffet. Normalt er det vår venn Kjell Olsen som drar av sted med denne premien. Han kommer fra 9049 Nordkjosbotn, men ble forhindret i år.

Nå ble turen min litt lengre enn nødvendig da jeg skulle til Lillehammer en tur først. Men for de som har hørt om mine turer tidligere, så har jeg en forkjærlighet for Østerdalen. Dette medfører at jeg er kjent med Birkebeinerveien, og i år, Friisveien. Fikk også et godt tips om Suleskard. Fikk da oppleve norsk vei standard som ikke helt har norsk østlandsstandard, verken i bredde eller svinger. Gode bremser og godt bunndrag i motoren trengs når en skal ned til Dalen og opp igjen.

Hårnålsvinger er stikkordet.

Det som var mest betenkelig, var en semitrailer som jeg møtte da jeg kom opp på fjellet etter å ha kjørt fra Dalen. Med veibredde på ca 2,8-3,5m skulle ikke dette være mulig, i alle fall ikke med den trafikken av bobiler som gikk her. Men det er vel flere enn meg som kjører med ny teknologi i bilen. Ved Fidjeland/ Hunndalen gav min GPS´n beskjed om å kjøre retning Øygardstølen. Der var det vakker utsikt over Lysefjorden. Men det var 20 min. ned til fjorden, 1 time venting og 1 timer med ferge til Stavanger.

Veien, Fylkesvei 500, til Sirdal går gjennom 27 hårnålssvinger opp ene fjellsiden og er 29 km lang. Veien ble åpnet i 1984 og har sitt høyeste punktet på 932 moh. På toppen av svingene ligger Øygardstølen som har parkeringsplass for turer til Kjerag og servering av mat.

Fant ut at den måtte være innstillt på korteste kjørestrekning og det var derfor GPS´n viste vei hit.

 

Dette hadde jeg ikke tid til. Snudde og kjørte tilbake. Brukte mye kortere tid på det. Målet var å komme frem til åpningen av Opel tinget, noe som gikk bra.

 

Med vennlig hilsen

Svenn Oskar Vanderås

Leder i Trøndelagsavdelingen