Avd. Trønderlag sitt høsttreff 2023

Avd. Trønderlag sitt høsttreff 2023

Publisert av Roar Røssing den 20.03.23. Oppdatert 20.05.24.

Høsttreff i Trøndelag 2023

Fredag 1. september var det igjen klart for høsttreff i avdelingen, i år satser vi på ett trivelig treff på camping. Valget falt på Soria Moria Camping på Verdal fordi undertegnede hadde litt erfaring med plassen fra før. På ettermiddagen begynte det å komme noen med bobil og folk som leide hytte.

Vi hadde det enkelt på fredagskvelden der vi tente griller og hadde bra ute i kveldssolen etter hvert gikk solen ned og gradestokken krøp nedover. Da trakk vi inn i huset vi leide, og en fin kveld ble det til litt utpå. Vi måtte ut å kikke litt på bilene som hadde kommet også. Det var ikke det store oppmøte på fredag, men vi som var der hadde det veldig fin, traff på gamle og nye bekjentskaper.

Lørdag var formiddag frem til 12 for hver enkelt. Da ble det veldig mye sosial prat med mange nye kjente som stakk innom. Det ble vel med 5-6 biler (lokale) og kjørte tur med oss. Kjøreturen startet kl. 12 og var på ca. 5 mil pluss 1,5 retur til campingen. Vi kjørte opp til Leirådal der vi stoppet ved ett opplysningsskilt der det sto om det store Leir raset i Verdal. Videre gjennom Vuku og opp til Gropa.

Her var det nå butikk/kiosk og Diesel og bensin 98oktan. Her var det tidligere Opelforhandler Visborg Auto. Per Begtsen kom ut og filmet, det var nok ei stund siden det hadde vert så mange opler utenfor her. Han hadde med seg ett bildet fra når de solgte sin første nye Opel i 1981 Ascona B.

Videre gikk turen forbi ett av Norges største kalksteinsbrudd. Masse svingete veier, ble litt grusvei. Til slutt avsluttet vi ved AMFI Magneten Levanger. Da var det fritt frem til kl. 17.00.

De fleste var tilbake da det dukket opp en Renault fra 1913 på Campingen. Freia bilen kom kjørende med bygger og sjåfør Kjell Ivar Haltvik. Vi tåler å se ett slikt prosjekt ferdigstilt selv om det ikke er Opel.

Dette er vel den første rullende enhet som har fått tilskudd fra Kulturminnefondet, i ettertid er det flere så har du ett litt spennende og spesielt sjeldent prosjektstående er det vert å søke. Når han dro, ble det en stor jobb til treffkomiteen med å få fyr på grillene (gassgriller). Etter mye god mat ble det sosialt samvær inne i Soria Moria Hallen til litt utover kvelden, eller som vi sei i Trøndelag «Te sola kjem og tar oss»

Søndag koste folk seg med frokost, noen tok seg tid til å gå litt rundt.  Nå håper jeg at vi kan få til ett fint Høsttreff også neste år, men vi i Styret lokalt trenger innspill fra medlemmene i Trøndelag om mulige plasser å ha noe slikt. Vi har jo fått håp om ett opplegg i slutten på Mai neste på andre siden av fjorden. Vårtur/treff. Vi får se hva som skjer utover vinteren. Også må samle litt krefter til neste års Landstreff.

En stor takk til alle dere som var med å gjorde dette til ett trivelig treff.

 

Roar Røssing