Endelig var dagen kommet. Den vi har ventet på i lang tid. Det er fredag 5. september og tid for Oslo avdelings høsttreff. Glade og forventningsfulle medlemmer setter kursen mot Hersjøen, og håper at i år, ja i år, blir det ikke regn. Vi har da hatt hovedtreffet uten det vanlige Opelregnet, så det er kanskje håp også for høsttreffet. Rett før ankomst så det ikke ut til å gå slik, ca. 1 minutt før ankomst så jeg det; regndråper på frontruta. Skrekk og gru. Et slag med vindusviskerne og dermed var det slutt. Ikke noe regn for oss!

 

Ut over ettermiddagen og tidlig kveld fredag ankom mange og installerte seg i hytter og campingvogner. Grillen ble tent og langbord satt ut. Ja, selv om kalenderen viste september og termometeret ikke hadde plassert seg langt over 10 grader måtte vi jo ha utendørs langbord.

 

 

Er grillen varm nok?

Er grillen varm nok? 

 

Etter hvert som maten, med sitt tilbehør, ble fortært, gikk praten. Praten gikk om Opel, og i tillegg kom det noen skrøner. Egen DJ var på plass. Temperaturen holdt seg høy, i alle fall for en del, som holdt ut utendørs til langt på natt.

 

Lørdagen startet med sol (det var kl 06!), etter hvert skyet det over og en stund så det ut til å bli regn. Regnet lot imidlertid vente på seg, og i stedet kunne vi beundre bilene, det kom også til flere på treffet.

 

Her var det mye fint å se

 Her var det mye fint å se

 

Den lille røde i godt selskap

 

 

Etter mye bilprat, dro vi ut på en kjøretur. En helt nødvendig aktivitet på et Opeltreff, og litt kulturelt påfyll er heller ikke å forakte. Denne gangen fant vi ut at vi ville ha et maritimt tilsnitt på kulturen, så kjøreturen gikk til Mjøssamlingene på Minne. Her har noen ildsjeler tatt vare på det gamle anlegget for reparasjon og vedlikehold av båter, og senter for tømmerfløtingen. Skibladner og mange andre båter ble i sin tid montert sammen her. En kunnskapsrik og entusiastisk omviser i Kåre Torgunrud fortalte om anlegget og historier knyttet til både tømmerfløting og annen aktivitet på Mjøsa.

 

Lydhøre tilhørere i idylliske omgivelser på Minne. 

 

 

Vår dyktige og entusiastiske omviser, Kåre Torgunrud.

 

 

Dampkjeler fra Skibladner. I bruk i 92 år!

 

Her fikk mange kløe i fingrene!

 

 

Vel tilbake på Hersjøen ble det igjen beundring av biler og mye bilprat.

 

"Lett" ombygd P4 studeres nøye av ivrige entusiaster

 

 

Etter hvert ble grillen tent og langbordet igjen dekket utendørs. Denne kvelden var det nok litt kjøligere, for allerede før midnatt hadde alle trukket innendørs.

 

Søndag kom, og det var fortsatt ikke kommet regn. Høsttreff uten regn. Det har i alle fall ikke dette medlemmet opplevd tidligere, men så var det bare mitt tredje høsttreff.

 

I alt var det innom 24-25 biler, skribenten fikk problemer med tellingen når alle fingre og tær var oppbrukt, og ca. 45 mennesker på treffet (enda vanskeligere å telle så langt – de står jo aldri i ro samtidig).